Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η Αλίκη στην χώρα των τεράτων

  

 


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ Η ΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ:
«Λέγομαι Αλίκη Γιοβίτσα, είμαι 22 χρονών και είμαι από την Αθήνα, απ’ την Ελλάδα και σπουδάζω Αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στο σύντομο μέλλον σκοπεύω να πάω στο πρόγραμμα εράσμους.
Πλέον ζούμε σε έναν κόσμο όπου η παγκοσμιοποίηση και τα σύνορα καταλύονται, είμαστε πλέον ένα.
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ανάγκη να πάμε λίγο προς τα έξω, να ανοίξουμε τα μάτια μας, τους ορίζοντές μας, να μαζέψουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε.


Το μέλλον μου πιστεύω είναι όπου μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω και όπου θα με αφήσει να κάνω αυτό που αγαπάω έτσι όπως θέλω και μπορώ να το προσφέρω, ελπίζω να είναι η Ελλάδα, αυτή που θα μου το προσφέρει αυτό.
Η κρίση αλήθεια είναι ότι έχει ένα πολύ ισχυρό αντίκτυπο στη ζωή μας πλέον αλλά πιστεύω ότι αυτό θα μας βγάλει πιο δυνατούς.
Εεεεε ναι, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη γενικότερα, πιστεύω πάρα πολύ σ’ εμάς, πιστεύω στη χώρα μας, πιστεύω στους ανθρώπους της και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Εεεε πλέον στις μέρες που ζούμε το να πάμε όλοι να ψηφίσουμε πιστεύω είναι πάρα πολύ σημαντικό, πλέπει επιτέλους να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να συνεισφέρουμε στο σήμερα, πρέπει όλοι να πάμε να το κάνουμε αυτό».          


ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
Με λένε Αλίκη Γιοβίτσα, είμαι 22 ετών, από την Αθήνα.
Σπουδάζω αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στο εγγύς μέλλον σχεδιάζω να λάβω μέρος στο πρόγραμμα
Erasmus.
Ζούμε σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης όπου δεν υπάρχουν σύνορα.
Μοιάζει να είμαστε όλοι ένα.
Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να πάμε στο εξωτερικό για λίγο να ανοίξουν τα μάτια μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να μαζέψουμε όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούμε.
Πιστεύω ότι το μέλλον μου βρίσκεται όπου μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ.
Όπου θα είμαι ελεύθερη να κάνω αυτό που αγαπώ και να το κάνω ακριβώς με τον τρόπο που θέλω.
Ελπίζω να είναι η Ελλάδα η χώρα που θα μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.
Είναι αλήθεια ότι η κρίση έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στις ζωές μας.
Πιστεύω όμως ότι αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς.
Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξη.
Έχω πολλή πίστη σε μας, στη χώρα μας, στο λαό.
Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει η Ελλάδα.
Στο σημερινό κόσμο νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να συμμετέχουμε στις εκλογές με την ψήφο μας.
Πρέπει όλοι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την κατάστασή μας.
Πρέπει όλοι να το κάνουμε αυτό.

Αυτή είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση
 
στην οποία διαβάζουμε την επαίσχυντη εκμετάλλευση της τελούσας σε πλήρη σύγχυση Αλίκης μας, της δικιά μας Αλίκης, που προέρχεται από την Χώρα των Μαρμάρων, νομίζει ότι θα ζήσει στην χώρα των θαυμάτων αλλά συμμετέχει στη χώρα των τεράτων της παγκοσμιοποίησης, όπου όλοι είμαστε ΕΝΑ, δηλαδή μετάφραση του WE ARE ALL ONE.
Τα τσακάλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Νεκρών Λαών απομονώνοντας τα λόγια της Αλίκης μας, δείχνοντας την ανάλογη εκτίμηση τους προς την ελληνική γλώσσα όση τρέφουν και για το ελληνικό κοινό στο οποίο απευθύνονται
("Πιστεύω ότι το μέλλον μου είναι όπου μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ", λέει η Αλίκη, 22 ετών, που είναι φοιτήτρια στην Αθήνα. Η Αλίκη θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Δείτε το βίντεο για να οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές για εκείνη.
Γνωρίστε την Αλίκη. Με την ψήφο της αποφασίζει ποιός θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιός κάνει κουμάντο στην Ευρώπη.) προωθούν με τον καλύτερο τρόπο και τους τέσσερεις λόγους δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κάθε κόστος διαιώνισης και επέκτασής της, που είναι η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, υπηρεσιών, κεφαλαίων και εμπορευμάτων.


Στην διαφημιστική αφίσα την ευρωπαϊκών εκλογών βλέπουμε την Αλίκη μας να κάθεται οκλαδόν αριστερά και θαυμάζουμε την πανέμορφη παρουσία της γιατί πραγματικά είναι κούκλα, γεννημένη με καθαρό πρόσωπο, αλαβάστρινη επιδερμίδα, υπέροχα μάτια, πλούσια σγουρά πυρόξανθα μαλλιά, άψογο προφίλ.
Μακάρι όμως να ήταν η αντικειμενική πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Συνύπαρξης έστω κατ’ ελάχιστο κοντά στην αισιοδοξία και στα πιστεύω της Αλίκης μας.
Μακάρι να ήμασταν μέλη ισότιμα της Ευρωπαϊκής Μεγάλης Οικογένειας των 28 Κρατών αλλά δυστυχώς ζήσαμε την πραγματικότητα των τελευταίων τεσσάρων ετών, εμπειρία που ισοδυναμεί με οικογενειακή κακοποίηση και παιδεραστία.
Μάλλον στο αποστειρωμένο περιβάλλον της Αρχιτεκτονικής στο Μετσόβιο δεν έφτασαν τα νέα για τις περικοπές παροχών στους ανθρώπους με προβλήματα κινητικής αναπηρίας, με σοβαρές επιπτώσεις για τη ζωή τους, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί από το 2010 στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και πλέον προωθούνται στο ΙΚΑ, για την αναθεώρηση της χρηματοδότησης για τα αναπηρικά καροτσάκια, τα αμαξίδια ηλεκτρικού τύπου, τα γερανάκια που παρέχονται 900 ευρώ (από 2.000 ευρώ) για ένα τυπικό καρότσι το οποίο κοστίζει 3-4.000 ευρώ, για την μείωση του ποσού που καλύπτει την αγορά μαξιλαριού κατακλίσεων με αεροκυψέλες, το οποίο κατανέμει ορθολογικά τα σημεία στήριξης του σώματος πάνω στη βάση του καθίσματος  (αντί για 600 ευρώ, χρηματοδοτείται με 200 ευρώ), κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι άνθρωποι με παραπληγία ή τετραπληγία που δεν μπορούν να διασφαλίζουν αυτό το μαξιλάρι αναγκάζονται να κάνουν θεραπεία κατακλίσεων μένοντας κατά μέσο όρο 2 μήνες στο κρεβάτι, για την περικοπή απαραίτητων προϊόντων για την τουαλέτα (καθετήρες, ουροσυλλέκτες) στα οποία μπήκε όριο της τάξης των 540 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν αρκεί. Χωρίς -για παράδειγμα- καθετήρες (5 ευρώ έκαστος), με τις ουρολοιμώξεις τις οποίες θα αντιμετωπίζει κανείς, μέσα σε 5 χρόνια θα είναι πλέον νεφροπαθής.
Οι εκάστοτε μπουμπούκοι θα έσπευδαν να απαντήσουν στην Αλίκη μας ότι στην αγορά των απαραίτητων φαρμάκων ασκούνται πιέσεις από εμπλεκόμενες εταιρείες. Η αλήθεια είναι πως τα υλικά που χρειάζονται οι άνθρωποι με αναπηρία «περνούν» από διάφορους μεσάζοντες με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να εκτοξεύονται οι τιμές τους.
Αυτό που δεν θα πουν στην Αλίκη μας οι εκάστοτε τηλεπωλητές μπουμπούκοι – υπουργοί του θανάτου είναι ότι αυτή ακριβώς είναι η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Νεκρών Λαών, δηλαδή η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδιωτικών συμφερόντων που καθορίζουν το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει από το αν έχει χρήματα ή δεν έχει.
Η Αλίκη μας βέβαια μπορεί, αν πιστεύει, να ρωτήσει τους   εικονιζόμενους, την
Βέγκενε και τον Ρούντι, που αποτελούν ζευγάρι και ζουν στην Αυστρία, ποια είναι τα απαραίτητα για τη διασφάλιση της ελάχιστης ποιότητας ζωής.
Ένα ατύχημα στο σκι άφησε το Ρούντι παράλυτο. Μας λέει ότι παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια μπορούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής. Ειδικά στην Ευρώπη, όπου οι υποδομές είναι καλές και σε δέχονται.
"Σε πολλές χώρες δεν επιτρέπετε να ψηφίσεις, για αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό να εκφράσεις τη γνώμη σου, να πας να ψηφίσεις και να μιλήσεις για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Ευρώπη", μας λέει ο Ρούντι.
Είναι ανάρμοστο να αναλύσει κάποιος την τρικυμία εν κρανίω του Αυστριακού Ρούντι, που λέει ότι «σε πολλές χώρες δεν επιτρέπετε να ψηφίσεις, για αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό να εκφράσεις τη γνώμη σου, να πας να ψηφίσεις και να μιλήσεις για την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η Ευρώπη», γιατί πρώτον κανείς δεν μπορεί να υποθέσει σε ποιες χώρες του Πλανήτη αναφέρεται, δεύτερον ξέρουμε όλοι, από εμπειρία που δεν έζησε η Αλίκη μας, ότι μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Νεκρών Λαών όταν εκφράζεις την γνώμη σου αναλαμβάνουν οι παρακρατικοί φασίστες την διάλυση των κινητοποιήσεων και τα ΜΑΤ με τα ασφυξιογόνα και τα γκλομπ την υλοποίηση του Ευρωφασιστικού δόγματος που λέει ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», και τρίτον ο φίλος της Αλίκης μας, Ρούντι, όπως και οι περισσότεροι από τα πεντακόσια εκατομμύρια πολίτες των Κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Εκτρώματος δεν θέλουν να μάθουν ότι στην πραγματικότητα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι παρά βιτρίνα, εξυπηρετώντας το στόχο παρουσίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Βρυξελλών ως «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» στα μάτια των πολιτών των Κρατών μελών της Ευρωφυλακής.
Τα 766 εκλεγμένα από το σύνολο των περίπου πεντακοσίων εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχουν δικαίωμα ανεξάρτητου νομοθετικού έργου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γιγαντιαία γραφειοκρατία της, είναι ταυτόχρονα το εκτελεστικό, νομοπαρασκευαστικό και νομοθετικό Σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Βρυξελλών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τις Εντολές στους 42.000 μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και υπαλλήλους και στα 13.000 άτομα που είναι προσωπικό «εκτός ισολογισμού», οι οποίοι ορίζουν την αναπνοή του συνόλου των περίπου πεντακοσίων εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Νεκρών Λαών.
Είναι άσκοπο να προβληματίσουμε περαιτέρω την Αλίκη μας για τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων στην χώρα από την οποία «έτυχε να προέρχεται», σύμφωνα με τα οποία οι διεφθαρμένοι δοσίλογοι Έλληνες στο διαβατήριο πολιτικοί υπέγραψαν ότι οι ίδιοι απεμπολούν ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ως ΛΟΓΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ με ΣΚΟΠΟ την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
 Η Αλίκη μας βέβαια λέει : «
Η κρίση αλήθεια είναι ότι έχει ένα πολύ ισχυρό αντίκτυπο στη ζωή μας πλέον αλλά πιστεύω ότι αυτό θα μας βγάλει πιο δυνατούς», και αναφέρεται στην κρίση σαν να πρόκειται για φυσική καταστροφή.
Όλοι ξέρουμε ότι το 2009 – 2010 οι Ευρωπαίοι Φίλοι και Εταίροι μας δεν παραδέχονταν αυτό που πρόσφατα δήλωσε ο Όλι Ρεν «θυσιάσαμε τους Έλληνες για να σώσουμε το Ευρώ», αρνούνταν την μετάδοση της χρηματοπιστωτικής κρίσης από τις ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης – ΗΠΕ και στην Ευρωζώνη, κατηγορώντας τους Έλληνες ως αδηφάγα γουρούνια που ζουν σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, ως μεθύστακες τεμπέληδες που ξαπλώνουν όλη μέρα στον ήλιο και πίνουν ούζο, εσκεμμένη στοχοποίηση που σκοπός της ήταν να μην ενεργοποιηθεί το άρθρο 125 της συνθήκης της Λισσαβώνας:
 
Άρθρο 125
(πρώην άρθρο 103 της ΣΕΚ)
1. Η Ένωση δεν ευθύνεται για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, οι περιφερειακές, τοπικές ή άλλες δημόσιες αρχές, άλλοι οργανισμοί δημοσίου δικαίου ή δημόσιες επιχειρήσεις των κρατών μελών, ούτε τις αναλαμβάνει, με την επιφύλαξη των αμοιβαίων χρηματοοικονομικών εγγυήσεων για την από κοινού εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου.
Κανένα κράτος μέλος δεν ευθύνεται για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι κεντρικές κυβερνήσεις, οι περιφερειακές, τοπικές ή άλλες δημόσιες αρχές, άλλοι οργανισμοί δημοσίου δικαίου ή δημόσιες επιχειρήσεις άλλου κράτους μέλους, ούτε τις αναλαμβάνει, με την επιφύλαξη των αμοιβαίων χρηματοοικονομικών εγγυήσεων για την από κοινού εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου.
2. Εάν προκύψει ανάγκη, το Συμβούλιο, αποφασίζοντας προτάσει της Επιτροπής και μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορεί να προσδιορίσει τους ορισμούς για την εφαρμογή των απαγορεύσεων των άρθρων 123 και 124 καθώς και του παρόντος άρθρου.
Άρθρο 123
(πρώην άρθρο 101 της ΣΕΚ)
1. Απαγορεύονται οι υπεραναλήψεις ή οποιουδήποτε άλλου είδους πιστωτικές διευκολύνσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών, οι οποίες εφεξής αποκαλούνται «εθνικές κεντρικές τράπεζες», προς θεσμικά και λοιπά όργανα ή οργανισμούς της Ένωσης, κεντρικές κυβερνήσεις, περιφερειακές, τοπικές ή άλλες δημόσιες αρχές, άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου ή δημόσιες επιχειρήσεις των κρατών μελών απαγορεύεται επίσης να αγοράζουν απευθείας χρεόγραφα, από τους οργανισμούς ή τους φορείς αυτούς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή οι εθνικές κεντρικές τράπεζες.
2. Η παράγραφος 1 δεν ισχύει για τα πιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν στο δημόσιο, στα οποία οφείλουν να επιφυλάσσουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ίδια μεταχείριση όπως και στα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα όσον αφορά τη διάθεση αποθεμάτων από τις κεντρικές τράπεζες.
Άρθρο 124
(πρώην άρθρο 102 της ΣΕΚ)
Απαγορεύεται κάθε μέτρο που θεσπίζει προνομιακή πρόσβαση των θεσμικών και λοιπών οργάνων ή οργανισμών της Ένωσης, των κεντρικών κυβερνήσεων, των περιφερειακών, τοπικών ή άλλων δημόσιων αρχών, των άλλων οργανισμών δημοσίου δικαίου ή των δημόσιων επιχειρήσεων των κρατών μελών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εφόσον δεν υπαγορεύεται από λόγους προληπτικής εποπτείας.

Ας διαβάσουμε τα ερωτήματα που εξέφρασε τον Αύγουστο του 2012 ο Πάνος Παναγιώτου:

Πολύ πριν ξεσπάσει η 'ελληνική κρίση' η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ' το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 - 15δις ευρώ).
Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).
Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:
·         Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 - 25 δις ευρώ
·         Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 - 30 δις ευρώ
·         Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
Με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της και να έχει συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της εν μέσω μία δραματικής ύφεσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου προχώρησε στην έγκριση και νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες ύψους 30 δις ευρώ (Ν. 4031 ΦΕΚ 256 - 9 ΔΕΚ 2011 – 30 δις ευρώ).
Έτσι, το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που έλαβαν οι ελληνικές τράπεζες ανήλθε στα 168 δις ευρώ. Πέρα απ' αυτό με βάση τη συμφωνία για το PSI η Ελλάδα θα παράσχει 50 δις ευρώ από τα 130 δις ευρώ του δεύτερου πακέτου στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Έτσι, το σύνολο εγγυήσεων και δανείων που παράσχει το κράτος στις τράπεζες ανέρχεται στα 218 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί, σχεδόν, στο 100% του ΑΕΠ της χώρας.
Κατ' αναλογία και αν η συγκεκριμένη στήριξη παρεχόταν απ' τις ΗΠΑ, το αμερικανικό κράτος θα έπρεπε να έχει εγγυηθεί και δανείσει στις αμερικανικές τράπεζες περισσότερα από 14 τρις δολάρια.
Σημειώνεται πως στην Ισπανία, όπου κατά κοινή παραδοχή η κρίση είναι 'τραπεζική', το πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε πρόσφατα ανέρχεται στα 100 δις ευρώ.
Τα κύρια ερωτήματα που ανακύπτουν απ' τα παραπάνω και στα οποία καλείται να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι τα εξής:
·         Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που να παρείχε συνολικά ως δάνεια και κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες της σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της;
 
·         Πώς είναι δυνατόν η 'ελληνική κρίση' να μη θεωρείται πρωτίστως τραπεζική όταν προκειμένου να στηριχτούν μερικές απ' τις τράπεζες της χώρας χρειάστηκε, μέχρι στιγμής, τόσο εντυπωσιακά μεγάλη στήριξη απ' το κράτος;
 
·         Οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών απ' τη συμμετοχή τους στο PSI ανήλθαν στα 28 δις ευρώ. Ωστόσο, το ελληνικό κράτος δανείζεται 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. α) Τα υπόλοιπα κράτη των οποίων οι τράπεζες συμμετείχαν στο PSI παρείχαν κεφάλαια για να καλύψουν τις απώλειες τους ή πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, β) Τα επιπλέον των 28 δις ευρώ, 22 δις ευρώ που θα διατεθούν απ' τα κρατικά χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για ποιο λόγο δε χαρακτηρίζονται επισήμως ως πακέτο στήριξης του τραπεζικού κλάδου αλλά και για ποιο λόγο διατίθενται. Δεδομένου ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη υπολογιζόμενων επισφαλειών των τραπεζών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δε συνεπάγεται πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει τις ζημίες των τραπεζών οι οποίες προέκυψαν μέσα στα πλαίσια των κινδύνων που αναλαμβάνουν παρέχοντας δάνεια; γ) Έχει προηγηθεί έλεγχος για τις ευθύνες των τραπεζών όσον αφορά τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους; Γιατί συνάγεται πως είναι ανεύθυνες και ως εκ τούτου δικαιούνται τη σωτηρία τους με κρατικά χρήματα όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει;
 
·         Εφόσον οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει τόσο μεγάλης κρατικής στήριξης γιατί δεν προχωρούν άμεσα στην απόσβεση του χρέους των ιδιωτών που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής του και αντίθετα διεκδικούν τα χρήματα αυτά, στέλνουν τους Έλληνες πολίτες στα δικαστήρια υποβάλλοντας τους στην εξευτελιστική και ψυχοφθόρα διαδικασία της δίκης αλλά και αρνούνται να δεχτούν τις πρωτόδικες αποφάσεις όταν δεν τις ικανοποιούν και προχωρούν σε εφέσεις, παρατείνοντας την ταλαιπωρία αυτών που με τα χρήματα τους διασώζονται;
 
·         Γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν να προχωρούν σε κατασχέσεις κατοικιών και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς αφού καλύπτουν τις απώλειες τους από την κρατική ενίσχυση;
 
·         Γιατί δεν αναδείχθηκε απ' την τρέχουσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις η ευθύνη των τραπεζών στο δρόμο για την κρίση;
 
·         Ποιο είναι, τελικά, το πραγματικό ύψος το οποίο έχουν λάβει οι τράπεζες απ' τον ελληνικό λαό, αν υπολογιστεί και η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στις δημόσιες εγγραφές, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά τραπεζικών μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δεδομένου ότι οι μετοχές αυτές τελικά απαξιώθηκαν και οι Έλληνες πολίτες έχασαν τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες;
Την ώρα που ζητείται απ' τον ελληνικό λαό να υποστεί νέα μέτρα ύψους 15 δις ευρώ οι τράπεζες απολαμβάνουν τη λήψη αμέριστης κρατικής στήριξης και δανείων ύψους 50 δις ευρώ. Γιατί απ' το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δις ευρώ οι τράπεζες να λάβουν 50 δις ευρώ, δηλαδή περίπου 90% περισσότερα απ' τις απώλειες τους απ' το PSI αντί να λάβουν πολύ λιγότερα και με το υπόλοιπο να καλυφθούν οι απώλειες των ταμείων και να εξοικονομηθούν χρήματα για την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία;
Ποιος αποφάσισε πως το σημαντικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι οι τράπεζες; Ως πότε θα συντηρηθεί ο μύθος πως η ελληνική κρίση δεν είναι τραπεζική και μέχρι πότε θα σώζονται οι τράπεζες και θα υποφέρουν οι πολίτες; Γιατί δεν αποφασίζουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να σώσουμε τον ελληνικό λαό και να αφήσουμε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους; 
* Ο Πάνος Παναγιώτου είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής, Διευθυντής GSTA Ltd - WTAEC Ltd
Στον θαυμαστό παγκοσμιοποιημένο κόσμο της Αλίκης μας, που μας βλέπει όλους ΕΝΑ, όπου «αδερφές» και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια, δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα, του τύπου ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση που ενέκρινε ως σήμερα παροχή ρευστότητας και εγγυήσεων στο όνομα των Ελλήνων πολιτών που ξεπερνάει τα 310 δισεκατομμύρια ευρώ και αποφάσισε μέτρα λιτότητας ενάντια στη ζωή των Ελλήνων πολιτών που είχαν ως αποτέλεσμα να αυτοκτονήσουν πάνω από 10.000 Έλληνες, την αύξηση της ανεργίας στην πραγματικότητα πάνω από 35%, την άρνηση χορήγησης των απαιτούμενων φαρμάκων σε διαβητικούς, καρκινοπαθείς, οροθετικούς, την γενικότερη έλλειψη φαρμάκων και ταυτόχρονα την αύξηση της τιμής των φαρμάκων, την ασιτία των παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία, τις παγωμένες αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων, το κλείσιμο των σχολείων, το κλείσιμο των νοσοκομείων και την υπολειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων που σύντομα θα κλείσουν προκειμένου να πλουτίζουν απρόσκοπτα οι ιδιώτες κλινικάρχες, το ξεπούλημα όλων των υποδομών της Ελλάδας, το παζάρι για το ρεύμα, το νερό, τα βουνά, τα ποτάμια, τις ακτές, τα νησιά ανάμεσα στην ντόπια Άρχουσα Κάστα των πολιτικών και επιχειρηματιών και στους Βορειοευρωπαίους Αποικιοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Νεκρών Λαών.
Θα είναι τουλάχιστον σκατόψυχος, όποιος κοροϊδέψει την αισιοδοξία, την δίψα για περιπέτεια και εμπειρίες, την ανάγκη πίστης στην Ένωση των ανθρώπων πάνω στον Πλανήτη που νοιώθει μια νέα, υγιής και όμορφη κοπέλα που είναι από την Ελλάδα και είναι γεμάτη όνειρα και ελπίδα για το αύριο.
Το μόνο που μπορούμε είναι να της ευχηθούμε να έχει την τύχη ώστε να ζήσει τις λιγότερο τραυματικές εμπειρίες από αυτές που θέλει να ζήσει γιατί η Ελλάδα συνεχίζοντας να συμμετέχει στην Ευρωφασιστική Ένωση δεν θα μπορέσει να της προσφέρει το εργασιακό περιβάλλον που η Αλίκη μας θα απαιτεί μετά το πέρας των σπουδών της ούτε και η Αλίκη μας στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξής της μπορεί να προσφέρει στη χώρα της που ήδη την παρέδωσε βορά στις ορέξεις των σύγχρονων Βορειοευρωπαίων Αποικιοκρατών.
Επειδή για πάρα πολλούς λόγους δεν ήμαστε ΕΝΑ και δεν μπορούμε να γίνουμε να στείλω τους χαιρετισμούς στην πραγματική και μόνη ΕΝΑ που γνωρίζω, την ομάδα ΕΝωμένοι Αποφασισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.