Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πτυχές Ιστορικού Ιδεαλισμού





Ιδεολογική αποτίμηση της προσωπικότητας Χίτλερ.

1) Ο Χίτλερ ήταν ρατσιστής σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Αλλά και δεν ήταν ρατσιστής, μα αντιρατσιστής και ιδεολογικός πρόδρομος του ΚΕΕΡΦΑ, αφού ανακήρυξε όλους τους εμφανιζόμενους ως φυλετικά Εβραίους, δηλαδή αυτούς που συμπαθούσε από ανάμεσα τους, σε επίτιμους άριους. Ένας ήταν ο επίσημος οδηγός του, Έμιλ Μορίς. Επίσης ανακήρυξε επίτιμους άριους τους μαύρους Αφρικανούς που στρατολογήθηκαν στο Άφρικα Κορπ του Ρόμελ, καθώς και όλους τους Γιαπωνέζους. Είναι βέβαιο από ιστορικά ντοκουμέντα ότι είχε την ευγενή πρόθεση να ανακηρύξη επίτιμους άριους ακόμα και τους πράσινους εξωγήινους αν μπορούσε, δηλαδή αν εμφανίζονταν και συνήπταν συμμαχία μαζί του. 


2) Ο Χίτλερ ήταν εθνικιστής γιατί ξεφώνιζε εθνικιστικά. Αλλά και δεν ήταν εθνικιστής, άλλα αντιεθνικιστής, γιατί δεν μπήκε στην Ελβετία, για να της πάρει το γερμανικό της τμήμα και να το ενσωματώσει στην Γερμάνια, λόγω διεθνιστικών συναισθημάτων προς τους μη γερμανικής καταγωγής Ελβετούς τραπεζίτες.

3) Ο Χίτλερ ήταν αντιδιεθνιστής γιατί το έλεγε κι αυτό. Αλλά και δεν ήταν αντιδιεθνιστής, άλλα διεθνιστής, αφού έστειλε διεθνιστική βοήθεια στο σύντροφο Φράνκο,  έστειλε τον Σκορτσενυ να απελευθερώσει τον Μουσολίνι, δέχτηκε τον Βλασώφ στα στρατεύματα του και δεχόταν διεθνιστική βοήθεια από όλα τα έθνη που συγκροτούσαν εθελοντικά σώματα ΒΑΦΕΝ ΕΣ ΕΣ, καλή ώρα σαν τους Βέλγους του συντρόφου Λεόν Ντεγκρελ. 


4) Ο Χίτλερ ήταν διαλεκτικός και ιστορικός υλιστής, γιατί κινούνταν σύμφωνα με τα ταξικά του συμφέροντα, και αφού άρπαξε όλον τον πλούτο που μπόρεσε, φρόντισε να αξιοποιήσει αυτήν την συσσώρευση κεφαλαίου, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερη
πολυφυλετική, πολυεθνική και πολυπολιτισμική εργατική τάξη και να την συγκεντρώσει για να της ρουφήξει όλη την υπεραξία και το αίμα, έτσι που να την κατευθύνει στην Παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, γιατί ήταν κατά του εθνικοσοσιαλισμού "σε μια και μόνη χώρα". Η αγάπη του για την εργατική τάξη βρήκε την πλήρη έκφραση της στην διατύπωση του : "Η εργασία απελευθερώνει". Ένας ύμνος για το επαναστατικά εκμεταλλευόμενο προλεταριάτο.  

Σημείωση: για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια οφείλουμε να καταθέσουμε ότι την ιδέα της στρατιωτικοποιημένης εργασίας την κόπιαρε απ' τον αντιγραφειοκράτη σύντροφο Τρότσκι.

5) Ο Χίτλερ ήταν σύντροφος, γιατί οι ναζί αλληλοπροσφωνούνταν ως καμαραντ, που σημαίνει σύντροφος, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσφωνούνται και οι αγωνισταράδες της πασοκοσυριζαίικης σοσιαλδημοκρατίας, τα ορφανά του Τρότσκι και του Τόνι Κλιφ στην Ανταρσία και τα ορφανά του Γκόρμπυ στον Περισσό. Ο Χίτλερ υπερτερούσε από όλους αυτούς ως κοινωνικός επαναστάτης γιατί πέρα από διεθνιστής ήταν και ντεφαιτιστής, αφού ζητούσε από όλους τους λαούς που επετίθετο στις χώρες τους να κάνουν πόλεμο κατά του πολέμου, στρέφοντας τα όπλα προς τα πίσω, εναντία στις δικές τους άρχουσες τάξεις.
Συμπέρασμα : οι κρίσεις στην βάση ιδεολογικών προθεμάτων εδράζονται σε ιδεαλιστική φιλοσοφική βάση, όπως και κάθε ιδεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.