Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η ευρωφασιστική «διεθνι(στι)κή» γκετοποίηση



Τα νέα "εθνικά" σύνορα της "υπέρ" εθνικής δηλαδή αντεθνικής Ευρωφασιστικής Ένωσης. 



Τα νέα "εθνικά" σύνορα της "υπέρ" εθνικής δηλαδή αντεθνικής Ευρωφασιστικής Ένωσης.



Η Ευρωφασιστική Ένωση παρουσιάζεται στο κοσμοπολίτικο ιδεολογικό εποικοδόμημα του "κοινού ευρωπαϊκού οίκου" - τμήματος του "πλανητικού χωριού" των πολυεθνικών υπερμονοπωλίων με δυο μορφές :
Πρώτον : ως "δημοκρατική" δεξιό – ρεπουμπλικανική Ευρώπη της επενδυτικής ελευθερίας για το κεφάλαιο και δεύτερον: ως "αριστερή" ελευθεριάζουσα "Ευρώπη των λαών". Στην πραγματικότητα αυτές οι ιδεολογικές δύο Ευρώπες είναι στην ουσία μία, η Ευρώπη του χρηματιστικού μονοπωλιακού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, που κυρίαρχο τμήμα του σήμερα είναι το πλασματικό κεφάλαιο.
Γι’ αυτό κανείς από τους πολιτικούς εκπροσώπους αυτών των δυο ιδεολογικών μονοπωλιακών συγκροτημάτων δεν μιλά για Ευρώπη των εθνών. Γιατί ενωμένη Ευρώπη σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, σημαίνει καταρχήν κατάργηση του κατακτημένου δικαιώματος της εθνικής κυριαρχίας, προοπτικά μάλιστα μέχρι τον βαθμό της πλήρους καταπάτησης και του ελάχιστου δείγματος εθνικής αυτοδιάθεσης, φτάνει μέχρι την απαγόρευση εθνικών εδεσμάτων! Σημαίνει την διηνεκή υποτέλεια των αδύναμων εθνών, σημαίνει κατοχική κυριαρχία των πιο αναπτυγμένων εθνικών κρατών επί των λιγότερο αναπτυγμένων. Σημαίνει τέλος, ακριβώς εξαιτίας της κυριαρχίας του πλασματικού κεφαλαίου, που θέλει να πραγματοποιήσει τα πλασματικά κέρδη του πάνω στην πραγματική οικονομία, την οικονομικά "δημοκρατική" ειρηνική ένοπλη ληστεία την αδυνάμων ευρωπαϊκών εθνών από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά εθνικά κράτη της Ευρώπης, με επικεφαλής την Γερμανία του ρεπουμπλικανικού Δ' Ράιχ.



Η Ευρώπη λοιπόν των κατά κύριο λόγο πλασματικών - παραγωγικά αποεπενδυτικών - "ελευθέρων επενδύσεων", που απαξιώνει και καταστρέφει την κοινωνική παραγωγή των αδύναμων εθνών, μετατρέποντας αυτά τα έθνη σε λούμπεν καταναλωτές παρίες ζητιάνους, είναι ταυτόχρονα και η "Ευρώπη των λαών", αλλά όχι η Ευρώπη των εθνών.
Τα έθνη για να χαίρουν αυτοδιάθεσης - ανεξαρτησίας χρειάζονται σύνορα. Εθνικά σύνορα. Αντίθετα η ευρωφασιστική ένωση που καταργεί τα εθνικά σύνορα για τα πολυεθνικά υπερμονοπώλια, τα ξαναστήνει για τα έθνη, αλλά ενάντια στα έθνη.
Μιλούσαν κάποτε για Ευρώπη χωρίς οικονομικά σύνορα. αλλά τα σύνορα ξαναδημιουργήθηκαν ως οικονομικά σύνορα εθνικών γκέτο.
Όποιος είχε καταθέσεις στην Κύπρο τις κούρεψαν. Έκλεισαν τα κυπριακά οικονομικά σύνορα, και ότι υπήρχε εντός το καταλήστεψαν. Και τώρα κλείνουν τα οικονομικά σύνορα της Ελλάδας με το κάπιταλ κοντρόλ.
Η γκλομπαλιστική παγκοσμιοποίηση φέρνει σε πλήρη και οριστική ρήξη το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα με την εθνική αρχή.
Ακριβώς γι’ αυτό τα "παλαιών αρχών" φασιστικά και σοσιαλφασιστικά κόμματα, τα υπερδεξιά φασίζοντα κόμματα κλπ, μπορεί να επικαλούνται έναν ξεπερασμένης μορφής αστικό "εθνικισμό", αλλά δεν μπορούν να εκφράσουν στην πράξη υλικά - να υλοποιήσουν έμπρακτα - την εθνική αρχή, στην βάση των καπιταλιστικών συνθηκών. Δεν μπορούν καν να εφαρμόσουν αυτήν την ίδια μορφή του αστικού εθνικισμού που επικαλούνται.
Η εθνική ύπαρξη, η αναγνώριση της, η πάλη γι αυτήν, είναι η προϋπόθεση του διεθνισμού. Δεν υπάρχει διεθνισμός χωρίς τα έθνη. Η αναγνώριση του διεθνισμού προϋποθέτει αφεαυτής την αναγνώριση της εθνικής αρχής, του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση - ανεξαρτησία.
Το φάντασμα της εθνικής αρχής, που φοβίζει τους δεξιούς κι "αριστερούς" γκλομπαλιστές, είναι μία από τις σύγχρονες μορφικές εκφράσεις του φαντάσματος του κομμουνισμού.
Γι αυτό το πρώτο και κύριο καθήκον των κομμουνιστών όλων των χωρών της Ευρώπης, όπως και όλου του κόσμου, είναι να σηκώσουν ψηλά τις εθνικές τους σημαίες, μαζί με - και δίπλα στην κόκκινη σημαία του κομμουνισμού, και κάτω από αυτές να καθοδηγήσουν τα έθνη τους προς την κοινωνική επανάσταση, που είναι και ο μονός πραγματικός - έμπρακτα εφαρμοσμένος - κοινωνικοταξικός διεθνισμός.
Τα σύνορα εθνικής γκετοποίησης της ευρωφασιστικής ένωσης δεν θα σπάσουν με την συνέχεια της διεθνικής γκετοποίησης στο φασιστικό υπερεθνικό μαντρί της "Ευρώπης των λαών", δηλαδή των ιμπεριαλιστών, άλλα θα τσακιστούν - μόνο - από τα νέα εθνικά σύνορα των επαναστατικών εθνών της Ευρώπης, από τα σύνορα που θα στήσουν εναντία τους οι νικηφόρες ευρωπαϊκές επαναστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.