Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σταλινισμός: Θεωρία και Πράξη του Επαναστατικού Έθνους. (Επαναθεμελίωση της Εθνικής Κοινωνίας στις Διεθνιστικές της Διαστάσεις)






Ο λόγος ύπαρξης της αριστεράς συνίσταται στο να διαπαιδαγωγήσει την εργατική τάξη να συνειδητοποιήσει τη θεμελιώδη αλήθεια ότι αυτή είναι η ηγέτιδα δύναμη του λαού και του έθνους και ότι ο μόνος τρόπος για να υποστασιοποιήσει αυτήν την αλήθεια είναι η βίαιη προλεταριακή επανάσταση.
Στην Ελλάδα που το καπιταλιστικό κύκλωμα της οικονομίας είναι ασήμαντο (αφού κυριαρχεί η κρατικοδίαιτη άρχουσα κάστα με τα καπετανάτα Μπόμπολα, Λάτση, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη κλπ κλπ) αντιστοίχως ασήμαντη είναι και η εργατική τάξη (απαριθμεί περίπου 40.000 ψυχές) κατά συνέπεια ασήμαντος είναι και ο φορολογητέος παραγόμενος πλούτος από αυτήν την πηγή. Άρα δεν συντρέχει κανένας οικονομικός λόγος να υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα προλεταριακής επανάστασης καν.  

Ας σημειωθεί ότι οι εργάτες που δουλεύουν στις κρατικές παραγωγικές επιχειρήσεις δεν ανήκουν στην εργατική τάξη, αλλά είναι και αυτοί μέρος κατώτερο της άρχουσας κάστας με ηγέτες τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, αφού καμιά κρατική παραγωγική επιχείρηση δεν λειτουργεί με καπιταλιστικά κριτήρια. Οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί στην ελλάδα είναι όλοι τους τσαρλατάνοι (τσογλαναρίες τύπου Τσίπρα). Οι ψευτοκουλτουριάρηδες αριστεροί που ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη του σοσιαλισμού και συνιστούν μια μυγοπαγίδα όπου αιχμαλωτίζονται διάφορα ανίδεα εξεγερμένα ανθρωπάρια της ελληνικής κοινωνίας. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η άρχουσα κάστα συντηρεί την αριστερά είναι για να κάνει την βρώμικη δουλειά όταν η δεξιά αδυνατεί να το πράξει, π.χ. η υπάρχουσα συγκυρία. Άλλα πάλι ανθρωπάρια συνωστίζονται σε νασιοναλιστικά κόμματα (ψευδεπίγραφα εθνικοσοσιαλιστικά, αφού nation και έθνος διαφέρουν όσο η νύχτα με τη μέρα..) Αυτά τα φευτο-εθνικιστικά κόμματα επίσης συντηρούνται από τους κύκλους της άρχουσας κάστας για ανάλογους σκοπούς όταν ακόμη και τα ψευδοαριστερά αποτυγχάνουν. Έτσι η κάστα της Ελλάδας, απέναντι στους δυό εχθρούς της, έναν τον λαό (έσω) και έναν τους ξένους συμμάχους-αντίμαχους (έξω) κρατάει υπόδουλο τον λαό χωρίς να ριψοκινδυνεύει επενδύσεις κεφαλαίων στη χώρα, κρατώντας σε ένα ιστορικώς ανεξέλικτο, ιδιότυπο, ημικαπιταλιστικού τύπου παραγωγής που για να αναπαραχθεί έχει ανάγκη από συνεχή δανεικά, όθεν και οι τόσες χρεωκοπίες της χώρας μέσα στα διακόσια χρόνια που άρχει αυτή η κάστα. Όταν και η δεξιά και η αριστερά και το κέντρο είναι εθνοπροδοτικά κόμματα, τότε όλη η άρχουσα κάστα είναι εθνοπροδοτική, άρα αυτή πρέπει να εξολοθρεύσεις από προσώπου γης.

Εκ του τρόπου ύπαρξής της αυτή η κάστα είναι αδύνατον να δομήσει καπιταλισμό στην Ελλάδα. Ούτε φυσικά επιτρέπει στους Γερμανούς να δομήσουν αυτοί καπιταλισμό στην Ελλάδα, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο αυτή η κάστα θα εξαφανιζόταν από την ιστορία μέσα σε λίγα χρόνια. Τι μένει λοιπόν στον ελληνικό λαό για να απελευθερωθεί και εσωτερικώς και εξωτερικώς;
ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ μόνον πράγμα μπορεί να κάνει για να σωθεί. Ένα πράγμα μισητό από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά ως την δεξιά. Και αυτό του έχουν διδάξει από μικρό παιδί ότι είναι το πλέον θανάσιμο αμάρτημα και να το σκεφτεί. Και φυσικά ως λαίδιον (ασχέτως τίτλων, σπουδών…) που είναι, έχει χάψει και υφίσταται όλη τη προπαγάνδα κατά αυτού του σωτήριου πράγματος που μετά βεβαιότητας μπορεί να τον σώσει απ’ όλα τα δεινά του.

Αυτό το πράγμα λέγεται ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (προσοχή, επ’ ουδενί εννοώ το σημερινό τροτσκιστικό «Κ»ΚΕ προπύργιο και στυλοβάτη της άρχουσας κάστας): Είναι η θεωρία, τα μοντέλα και η πρακτική που απελευθερώνει λαούς και έθνη, δομεί ελεύθερους ανθρώπους και αυτάρκεις χώρες, οδηγεί στην πλήρη ανάπτυξη της επιστήμης και των τεχνών στην υπηρεσία της κοινωνίας, και προοπτικώς οδηγεί τον άνθρωπο από την κόλαση του καταναγκασμού στον παράδεισο της πραγματικής ελευθερίας (και μόνον υπό αυτή την έννοια, φυσικά, υπάρχει και κόλαση και παράδεισος) Το σημερινό άθλιο και εξαθλιωμένο (ηθικώς και πνευματικώς) ελληνικό λαίδιο πίστευε ότι υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τον ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ που θα εξασφάλιζε την ύπαρξη του, και ιδού αφού δοκίμασε όλους τους άλλους τρόπους, έφτασε στα πρόθυρα της ιστορικής και βιολογικής εξαφάνισης του. Μήπως τώρα είναι καιρός αυτό το λαίδιον να αρχίσει να σκέφτεται ώστε επιτέλους να αναδειχθεί σε λαό;

Παντελής Μιντεκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.