Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ανθρωπισμός ενάντια σε "ανθρωπισμό"



Η εποχή του παγκοσμιοποιημένου πολυεθνικού κεφαλαίου άνοιξε στη παντοειδή σοσιαλπροδο-CIA και ένα νέο μεταξύ των άλλων δρόμο. Το δρόμο του ευτελούς αστικό - μικροαστό - λούμπεν "ανθρωπισμού".

Κάθε φυσική είτε κοινωνική αρρώστια εξυψώνετε στο βαθμό του "θείου" μαρτυρίου, και επιζητείται να πληρώνεται ο ανάλογος κοινωνικός φόρος στους αναξιοπαθούντες - εντός είτε έκτος εισαγωγικών - "οσιομάρτυρες".



Για τις μεν φυσικές ασθένειες - πχ ΑΜΕΑ - δίνεται προτεραιότητα σε όλα και οι καλύτερες δυνατές εξυπηρετήσεις και προνόμια που συχνά φτάνουν στα όρια του γελοίου, καθώς τα ασθενή άτομα αδυνατούν συχνά να χρησιμοποιήσουν αυτές τις διευκολύνσεις και προνόμια. Ο διεθνής καπιταλισμός μας λέει έτσι ότι η ταχύτητα της κοινωνίας πρέπει να συμβαδίζει με την ταχύτητα των - εκ των πραγμάτων - πιο αργών μελών της.
Οι κρατούντες είναι ικανοί να διορίσουν ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να κινήσουν ούτε χέρια ούτε πόδια ως αρχιχειρούργους σε νοσοκομεία και να καλυφθούν λέγοντας πως μπορεί  να μη χρησιμοποιούν τα χέρια τους άλλα οι επεμβάσεις γίνονται με βάση τις .... οδηγίες .... τους.


Χωρίς να έχουμε τίποτα ενάντια σε κανέναν από αυτούς τους όντως ταλαίπωρους συνανθρώπους μας πρέπει ταυτόχρονα να τονίζουμε το ιδεολογικό περιεχόμενο της χρήσης τους από τις άρχουσες τάξεις και τις .... ανθρωπιστικές .... "αριστερές" ουρίτσες τους .....
Πέραν αυτών όμως έχουμε τα κατά πολύ πλείονα κοινωνικά ΑΜΕΑ. Λαθρομετανάστες που βαφτίζονται σε αστικές και συμπαραμαρτούσες "αριστερές" κολυμπήθρες ως "πρόσφυγες". Μάλιστα η γνωστή και μη εξαιρετέα υπερτροτσκιστική οργάνωση ΣΕΚ - κύρια συνιστώσα της ΑΝΤΑΡ-CIA...  έχει από χρόνια φτιάξει το ΚΕΕΡΦΑ  που μεταξύ άλλων πρωτοστατεί στο κίνημα υπέρ του "δικαιώματος" της "ελεύθερης" μετακίνησης ανθρώπων, δηλαδή κοντολογίς της μετανάστευσης.


Τι σημαίνει όμως η "ελεύθερη" μετακίνηση μεταναστών και προπαγάνδισή της σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού ?


Σημαίνει άπλα και μονό "ελεύθερο" δουλεμπόριο και οι προπαγανδιστές του δεν συνιστούν άλλο από την ιδεολογική πρωτοπορία της δουλεμπορικής διακίνησης.
Μέχρις εδώ όλα δείχνουν φυσιολογικά. Οι άνθρωποι υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα αποκομίζοντας ως καλοί Σαμαρίτες μια - τουλάχιστον ψυχική ..... αμοιβή .....


Αν όμως αντικρίσουμε την πραγματικότητα συνολικά βλέπουμε κάτι πολύ σημαντικότερο. Αυτοί οι άνθρωποι φορώντας τον μανδύα του επαναστάτη υποκαθιστούν στη συνείδηση των κοινωνιών όπου δρουν τον επαναστατικό ανθρωπισμό με τον ανθρωπισμό των φιλανθρωπικών οργανώσεων.


Οι αληθινοί επαναστάτες όμως δεν έχουν κανένα λόγο να θεραπεύουν τις πληγές του καπιταλισμού άλλα αντίθετα να τις χρησιμοποιούν για να τον ανατρέψουν. Στο κάτω της γραφής για τις πληγές του ο καπιταλισμός παράγει και αναπαράγει από μόνος τις θεραπαινίδες φιλάνθρωπες οργανώσεις του και οι επαναστάτες δεν έχουν καμία όρεξη  να τις υποκαταστήσουν ώστε να οδηγήσουν τους απασχολουμένους σε αυτές στην ανεργία .....
Καθήκον των "φιλάνθρωπων" ήταν ανέκαθεν και είναι να επιδίδονται σε εθελοντικές εργασίες, φιλανθρωπικούς εράνους κτλ.


Όπως φαίνεται όμως σήμερα η προσπάθεια των αρχουσών τάξεων να υποκαταστήσουν   το επαναστατικό κίνημα με το ψευτοανθρωπισμό και την "φιλανθρωπία" τους έχει λάβει οργανωτική μορφή, όχι βέβαια με τον εισοδισμό της αστικής "φιλανθρωπίας" στο επαναστατικό κίνημα άλλα με απευθείας οργανωμένη είσοδο στο επαναστατικό  κίνημα και στη συνέχεια με την προσπάθεια να το οδηγήσουν να εξωκείλει σε ένα νεφελώδη αταξικό και αντεπαναστατικό "φιλανθρωπισμό". Να το διαφθείρουν και αφιονίσουν τους επαναστάτες, να τους εξωθήσουν στην υποκατάσταση των επαναστατικών σε αφηρημένα "φιλανθρωπικά" καθήκοντα.


Ακριβώς αυτός είναι ο κύριος σύγχρονος τρόπος λειτουργίας της αστικής πέμπτης φάλαγγας μέσα στο επαναστατικό κίνημα.

Στέλιος Καζαντζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.