Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ζητήματα Μαρξιστικής Φιλοσοφίας και Ιστορίας







Τα κόμματα της σύγχρονης "Αριστεράς" έχουν το καθένα τουλάχιστον μία κοινή Κοινωνική Θεμελιακή Αρχή διάφορη από τις αρχές του Μπολσεβικισμού. Ο τρόπος που εκδηλώνεται Πολιτικά είναι πολύ απλός. Αν λχ βρισκόμασταν σε συνθήκες παρόμοιες με την Ρωσική επανάσταση του Φλεβάρη του 1917, δεν θα βρισκόταν μέσα στις Ηγεσίες αυτής της "Αριστεράς" ούτε μισός Λένιν για να ρίξει το σύνθημα "Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ". Τους αρκεί να έχει όλη την εξουσία το Κόμμα τους. Οι Πλατείες ήταν μία αυθόρμητη - όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα - Κοινωνική προπαρασκευή για την δημιουργία Κοινωνικών Λαϊκών Συμβουλίων. Η καθοδήγησή τους ακόμα και από τους ρεφορμιστές της εποχής του Λένιν, θα οδηγούσε στην συγκρότηση νέου τύπου σοβιέτ, ακόμα και αν στην συνεχεία τα πνίγαν οι ίδιοι - οι σύγχρονοι Εσσέροι, Μενσεβίκοι κτλ. Η σύγχρονη "Αριστερά" εδώ, αποδεικνύεται ακόμα πιο Αντεπαναστατική Κοινωνικά από εκείνους .....
Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι αυτή ακριβώς υπήρξε ιστορικά η Αντεπαναστατική Κομματική "Ταξική" θέση του Τρότσκι και του διεθνούς Τροτσκισμού, στην οποία σήμερα έχει προσχωρήσει - με ελάχιστες εξαιρέσεις - το σύνολο της "Αριστεράς". Ο Τρότσκι στα Διαλεκτά του έργα - έκδοση της τροτσκιστικής "Εργατικής Πάλης" της ΟΚΔΕ - γράφει αυτολεξεί πως "αν το Κόμμα είχε την πλειοψηφία, τότε δεν θα μας χρειάζονταν τα Σοβιέτ". Πολύ περί - έργο .... για τον πρώτο αναδειχθέντα ηγέτη Σοβιέτ από το 1905. Δηλαδή ηγέτη των Σοβιέτ με διάφορες Πολιτικές στοχεύσεις και Κοινωνικούς Σκοπούς από των Μπολσεβίκων και από όλα αυτά που επιτάσσονται από την Κοινωνική Φύση των Σοβιέτ. Δριμύτατη κριτική εναντία σε αυτές τις απόψεις έγινε από τον "κακούργο" .... "γραφειοκράτη" ... Στάλιν.



....................................................................................................

Το σύνθημα της "Ευρώπης των λαών" στις συνθήκες του συγχρόνου πολυεθνικού υπερμονοπωλιακού καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, δεν εκφράζει τίποτε άλλο από την "αριστερή" δημαγωγία και εξαπάτηση των εργατικών τάξεων και των λαών της Ευρώπης, κυρίως των εθνών που είναι λιγότερο αναπτυγμένα καπιταλιστικά και δεν έχουν περάσει στο ιμπεριαλιστικό στάδιο, για λογαριασμό και προς όφελος του μεγάλου πολυεθνικού χρηματιστικού - πλασματικού κεφαλαίου των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που έλλειψή ικανοποιητικού εξωευρωπαικού αποικιακού χώρου προς "αξιοποίηση", αποικιοποιούν τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.


....................................................................................................


Συγκριτική αποτίμηση αναπτυξιακής αποδοτικότητας μεταξύ μπαγιάτικων "Χρυσών" αυγών και ολόφρεσκων "Αριστερών" αυγών ημέρας.

Η σύγχρονη Σοσιαλιμπεριαλιστική «Αριστερά» έγινε προπαγανδιστής του μόνιμου εκπατρισμού των Εθνών και λαών με τους υπέρ της Μετανάστευσης Ιδεολογικούς προσχηματισμούς της και ούτω αναβαθμιζόμενη προήχθη καταλαμβάνοντας την θέση αφανούς και αδιαφανούς επίσημου εκφραστή της Κυρίαρχης Ιδεολογίας των Πολυεθνικών Υπερμονοπωλίων.

Για να μην ξεχνιόμαστε : Ενώ από Δεξιά και Εθνικιστική άποψη «η μετανάστευσις είναι ευλογία διά τον τόπον», από «Αριστερή» και προφανώς «Διεθνιστική» άποψη, είναι ευλογία για όλους τους τόπους.

Για να σπάσει επιτέλους η «Εθνικιστική» καπηλεία της Μεταναστευτικής «Ευλογίας».

Εδώ είναι που τα μαστόρια της Σοσιαλιμπεριαλιστικής «Αριστεράς» επέδειξαν ότι τα καταφέρνουν καλύτερα στην εξαπάτηση από τους πνευματικά καθυστερημένους των Ιερών Εθνικιστικών πατροπαράδοτων, που απέτυχαν εξ αιτίας των αναχρονιστικά ετεροχρονισμένων ιδεολογικών εκδοχών τους.

Ο Ιμπεριαλισμός δεν κάνει πια την δουλειά του με δεξιόστροφα πεπαλαιωμένης εσοδείας κλούβια αυγά, ακόμα κι αν αυτά είναι Χρυσά ή επιχρυσωμένα. Οι προτιμήσεις του στρέφονται προς τα εκσυγχρονισμένα «Αριστερά» αυγά ημέρας. Ως γνωστόν ο εκσυγχρονισμός ξεκινά από Σημίτη και φρεσκάρεται συνέχεια με πηδηματάκια ολοένα και πιο "Αριστερα".

Φρέσκο πράμα. Κι όπως λέει και το τραγούδι «το καινούργιο πράγμα είν’ άλλο πράγμα». Ελπίζω σύντομα να χαρούμε και μια νέα εκτέλεσή του με ερμηνεύτρια την Κυρία Αγγελοπούλου ….

Η πιο «Ταξική» Σοσιαλιμπεριαλιστική «Αριστερά», με προσχηματισμό την άμεση στόχευση στην Σοσιαλιστική Επανάσταση και τον Κομμουνισμό διαμέσου ενός Αστικοποιημένου Χριστιανο - Προλεταριακού Διεθνισμού, παραλύει μέχρι οριστικής κατάργησης τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση και την Λαϊκή – Εργατική εξουσία.

Τελικά μόνο η πιο «Επαναστατική» Σοσιαλιμπεριαλιστική «Αριστερά», οργανώνει τον επερχόμενο Καπιταλιστικό Μεσαίωνα από τα κάτω, (είναι αυτό που λέμε «σοσιαλισμός από τα κάτω» … ), από τον σκληρό πυρήνα της Κοινωνικής του Βάσης, καθοδηγώντας τις τύπου S.A και S.S τρομοκρατικές παρελάσεις της, στις οποίες κυριαρχούν τα πανό στα οποία απεικονίζεται το Σπαθί της Επιβολής του Ισλάμ.

Γι αυτά και άλλα .... οι Ιμπεριαλιστικές όπως και οι συνταυτισμένες με τον Ιμπεριαλισμό Άρχουσες Τάξεις προτιμούν φρέσκα «Αριστερά» αυγά ημέρας. Αυτές ξέρουν (ότι από αυτά εκκολάπτονται «ανώτερες ράτσες» όφεων. Τί να σου κάνει ένας μπαγιάτικος Φασισμούλης μπροστά σε έναν ολόφρεσκο Μεσαίωνα ;;;;;;;;;;;).

ΣΥΝΟΨΙΣ :

Κάνοντας έναν Ιστορικό παραλληλισμό θα επαναλάβω την κρίση του Λένιν για την κοινωνικοϊστορική σχέση μεταξύ Ιακωβίνων και Μπολσεβίκων :

«Το να μιμείσαι ένα καλό ιστορικό παράδειγμα δεν σημαίνει να το αντιγράφεις.»

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα για τους μπολσεβίκους.

Σε μια μελλοντική νίκη της Κοινωνικής Επανάστασης δεν νομίζω ότι η υπόθεση της πολυπλόκαμης σύγχρονης Σοσιαλιμπεριαλιστικής «Αριστεράς» θα πρέπει να παραπεμφθεί σε Δικαστική επίλυση απασχολώντας αδίκως κάποιον σύντροφο Βισίνσκι. Μάλλον θα πρέπει να ανατεθεί και κριθεί απευθείας από τα αρμόδια και εντεταλμένα εκτελεστικά όργανα της Ν.Κ.V.D …….

................................................................................................

Είσαι ο καπιταλισμός ηλίθιε.

Μου λες ότι το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός. Ότι πρέπει όλοι να ενωθούμε μαζί σου για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, ώστε να λυθούν προοπτικά όλα τα επιμέρους ζητήματα.

Κι όταν σου λέω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα τρέχοντα προβλήματα, που η λύση τους αποτελεί προϋπόθεση για να φτάσουμε στην συνέχεια μέχρι και την ολική ανατροπή του καπιταλισμού, εσύ μου απαντάς ότι αυτά τα προβλήματα είναι συνέπειες του καπιταλισμού, που για όσο υφίσταται θα υπάρχουν, και γι αυτό πρέπει να τα παραμερίσω, και να έρθω μαζί σου για να ανατρέψουμε απευθείας τον καπιταλισμό.

Δηλαδή ζητάς να κατακτηθεί ο τελικός σκοπός, χωρίς να διανυθεί ο δρόμος που φτάνει σε αυτόν.

Με άλλα λόγια, στην πραγματικότητα, θες να με αποτρέψεις να φτάσω ως εκεί.

Το λοιπόν, εσύ είσαι η επιτηδευμένη ηλιθιότητα του καπιταλισμού, εσύ είσαι ο ίδιος ο καπιταλισμός που επιζητά να με πείσει ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα πριν τον ανατρέψω, άρα και πως δεν μπορώ να φτάσω μέχρι την ανατροπή του ....

Εσύ που θέλεις να με πείσεις γι αυτό, εσύ δεν είσαι απλά και μόνο ο καπιταλισμός, άλλα ο πιο βρώμικος καπιταλισμός ..... ηλίθιε

...........................................................................................


Επιχειρήματα για ανιστόρητους ηλίθιους :

Επιχειρηματολογούν κάποιοι "αριστεροί" μας ότι το σημερινό καθεστώς δεν είναι φασιστικό επειδή παρά τις οποίες υπόγειες σχέσεις και έστω κατόπιν πιέσεων, στην πράξη διώκει την "φασιστική χρυσή αυγή".
Το καθεστώς Χόρτυ στην Ουγγαρία, προ του Β' ΠΠ, όπως και κατά την διάρκεια του προέβη σε επιμέρους διώξεις εναντία σε φασιστικά κόμματα και κινήματα, κατά πολύ περισσότερο υπολογίσιμα και σοβαρότερα ως φασιστικά από το Μάπετ Σόου της ΧΑ.
Τα ίδια και το καθεστώς Αντωνέσκου στην Ρουμανία.
Μάλιστα το αντίστοιχο ιαπωνικό καθεστώς της εποχής συνέτριψε και μια απόπειρα φασιστικού πραξικοπήματος.
Φαίνεται γι αυτούς τους "αριστερούς" μας τα καθεστώτα αυτού του είδους, που αποτελούσαν και την πλειονότητα των καθεστώτων συμμάχων και συμπολεμιστών του άξονα, ήταν αστικοδημοκρατικά ...
Με τοιούτες "δημοκρατικές" απόψεις επιζητούν να μας οδηγήσουν πιθανώς σε μια αντίστοιχη "σοσιαλιστική" ..... "δημοκρατία" ............ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.